Maatwerk ERP-systemen

ERP
erp-gears

U bent vast bekend met het feit dat uw bedrijf, mede door de groei, door de jaren heen een merkbare achterstand in automatisering/informatisering heeft opgelopen. Uw klantenbestand staat in de ene Excel-sheet, uw producten- of dienstencatalogus staat in de andere en uw facturen maakt u nog in Word. Voor de planning van uw personeel heeft u weer een ander systeem en ga zo maar door. In het begin van de groei van uw onderneming is dit prima werkbaar, maar naarmate de jaren verstrijken merkt u dat dit een serieus probleem gaat worden dat kostbare middelen van uw bedrijf in beslag neemt. Het is tijd om te gaan automatiseren en uw data centraal benaderbaar te maken.

Automatiseringsslag
De behoefte om altijd op de hoogte te zijn van de status van uw bedrijf wordt steeds moeilijker vervuld. Dit komt enerzijds door de decentralisatie van uw cruciale bedrijfsinformatie en anderzijds door de hoeveelheid redundante informatie dat steeds maar blijft groeien en waarvan het onderhoud steeds intensiever wordt. De belangrijkste stap om uw overzicht op de status van uw bedrijf terug te brengen is om al uw cruciale bedrijfsdata, bedrijfsprocessen én business rules onder te brengen binnen één softwarepakket. Van inkoop tot facturatie, van beschikbaarheid van middelen tot planning en van prospect tot omzet. Na deze slag bent u in staat om op ieder gegeven moment de totale status van uw bedrijf inzichtelijk te hebben, waarna direct overgegaan kan worden op aansturing daar waar nodig.

ERP
ERP brengt de automatische afhandeling van logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen onder in één bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem. Deze geïntegreerde automatiseringsoplossing is bekend als ERP-software, ERP-pakket of ERP-systeem. ERP-systemen zijn toepasbaar voor nagenoeg alle typen organisaties, groot en klein en zowel producerend als dienstverlenend. Er zijn vele grote leveranciers van deze systemen op de markt welke een standaardpakket leveren dat slechts deels door uw organisatie gebruikt zal worden. Wij gaan voor een ‘best fit’ en maken onze software perfect in lijn met uw organisatie. Wat u niet nodig heeft zullen wij niet leveren. Niets meer, maar vooral niets minder!

Onderzoek
Voorafgaand aan de ontwikkeling starten we samen met u een onderzoek naar de meest optimale automatisering van uw bedrijf. Hierbij komen we, indien mogelijk, tijdens de ontwikkeling wekelijks langs om audits te doen bij u en uw personeel om zo een perfect beeld van de automatiseringsbehoefte te creëren. Dit zorgt ervoor dat onze programmeurs begrijpen wat ze aan het automatiseren zijn en brengt vroegtijdig veranderende wensen aan het licht. Dit werkt kostenefficiënt en levert de beste resultaten.